Vervangende zwemlocatie voor bewoners Uitdam

Het oude strandje van Uitdam, ook wel bekend als het Mollengat, kan de komende drie jaar niet gebruikt worden vanwege de werkzaamheden voor de dijkversterking. De Alliantie en Europarcs hebben daarom de handen ineen gestoken en ervoor gezorgd dat de bewoners van Uitdam in de zomermaanden toch optimaal kunnen genieten van zon, strand en water in hun eigen dorp.

Het strandje op het vakantiepark, dat onlangs door de provincie is aangewezen als goedgekeurde zwemlocatie in open water, is door medewerkers van de Alliantie geheel opgeknapt en dus helemaal klaar voor het zomerseizoen! Op het strand van Europarcs Resort Poort van Amsterdam is een verse laag zand aangebracht en de zwemvijver is uitgediept. Ook is er een doorgang gemaakt naar het open water. Op deze manier kunnen meer mensen nóg optimaler genieten van de zwemlocatie op het vakantiepark. Europarcs stelt tijdens het zwemseizoen ook haar parkeerplaats, toiletten, douches en watertappunt ter beschikking. Prachtig! Onze omgevingsmanager Ricardo Nuijens en Amber Goudswaard, locatiemanager van Europarcs Resort Poort van Amsterdam, zijn blij met het vernieuwde strandje. Ricardo: ‘’Het is echt prachtig geworden. Wij zijn heel blij dat wij op deze manier samen de bewoners van Uitdam tegemoet kunnen komen.'' Volgens Amber zijn ook de recreanten op het vakantiepark blij met de upgrade van het strandje.

Ricardo Nuijens: 'Blij dat we samen de bewoners tegemoet kunnen komen'
Alliantie zorgt voor veilige looproute van het dorp naar Europarcs.

Surfen Mochten de coronamaatregelen versoepeld worden, dan kunnen bezoekers in het restaurant terecht voor een hapje en een drankje. Honden zijn niet toegestaan op het complex van Europarcs. Het is mogelijk vanaf het strand te surfen , maar het is niet de bedoeling dat op het strand surfkarren komen te staan. Ook is het belangrijk dat watersporters rekening veilige afstand houden van werkschepen op het water, in verband met de dijkversterkingswerkzaamheden die nabij het vakantiepark plaatsvinden. Ten zuiden van Europarcs zijn wij bezig met de aanleg van een buitendijkse werkbaan en een loswal. Veilige looproute Wij willen er ook zorg voor dragen dat Uitdammers het recreatiepark op een veilige manier kunnen bereiken. De veilige looproute van het dorp naar Europarcs, op de kruin van de dijk, blijft zeker tot het eerste kwartaal van 2022 toegankelijk. Zodra deze looproute door werkzaamheden (tijdelijk) afgesloten dient te worden, zorgen wij voor een vervangende, veilige looproute binnendijks.