Informatieborden op uitkijkpunten

De versterking van de Markermeerdijken is al bijna twee jaar in volle gang. Op diverse punten langs de dijk kun je de werkzaamheden op veilige afstand goed volgen en veel bewoners en recreanten doen dit ook. Wij vinden het belangrijk om alle belangstellenden goed te informeren over ons project en de verschillende werkzaamheden. Vandaar dat je vanaf deze week op bijzondere uitkijkpunten informatieborden kunt vinden, één per deelgebied (het dijktraject tussen Hoorn en Amsterdam is verdeeld in drie deelgebieden, Noord, Midden en Zuid). Op deze borden vind je algemene informatie over de versterking van de Markermeerdijken, specifieke informatie over de wijze van uitvoeren in het betreffende deelgebied en leuke weetjes over de oeverdijk (deelgebied Noord), archeologie (Midden) en ecologie (Zuid).

Behalve interessante informatie staan op de borden fraaie foto's, impressies, kaartjes van het werkgebied, de verschillende versterkingsmethoden en een QR-code, die je kunt scannen met je telefoon. De code leidt je naar een pagina op onze website met diverse informatieve filmpjes over de dijkversterking. Op deze manier leer je van alles over de versterking van de Markermeerdijken, terwijl je de werkzaamheden van dichtbij kunt bekijken.

De eerste twee informatieborden staan op de Galgenbocht in Hoorn (deelgebied Noord) en op de dijk ter hoogte van het gemaal in Warder (Midden). Deze laatste plek kun je met een trap bereiken. Zodra ook in deelgebied Zuid een uitkijkpunt in gecreëerd - net buiten Uitdam - plaatsen we ook daar een bord. De informatiepanelen staan op stevige houten palen en zijn dus hartstikke duurzaam. Neem er gerust eens een kijkje tijdens een wandeling of fietstocht langs de mooie Markermeerdijken.

Podcast 'Kijk Luister Dijk' Een wandeling of fietstocht langs de dijk tussen Hoorn en Amsterdam is áltijd leuk. Voor wie van deze activiteit nét even iets extra's wil maken, is de podcast 'Kijk Luister Dijk' een absolute aanrader. In de verhalenserie, te beluisteren via je telefoon, neemt de eigenzinnige dijk je mee in zijn wereld, via 14 bijzondere plekken langs het Markermeer. Met op elke locatie een ander kort verhaal over zijn leven met het water. Meer informatie over de podcast vind je op deze website.