Bouwvak zit er weer op: werk aan dijk hervat

Projectupdate

De bouwvak zit er weer op. Sinds deze week werken onze dijkenbouwers op tal van locaties tussen Hoorn en Amsterdam aan het weer veilig maken van de Markermeerdijken.

Tijdens de bouwvak gingen de werkzaamheden op een enkele plek door, zoals in Uitdam (module 14) en op de oeverdijk in module 3. In Uitdam is ondere andere doorgewerkt omdat de steenbekleding van de huidige dijk verwijderd moest worden. Deze stenen zijn in het kader van de waterveiligheid aan de waterkant van de buitendijkse werkbaan geplaatst (zie foto links).

Tussen Uitdam en Europarcs is een voetpad aangelegd.

Dit is speciaal voor de bewoners van Uitdam gedaan, zodat zij tijdens de uitvoering gebruik kunnen maken van het strandje op het vakantiepark.

De komende weken werken we op diverse plekken aan de aanleg van buitendijkse werkbanen. Deze zijn nodig om de dijk vanaf het water te kunnen versterken. Ook verwerken we baksteengruis, dat onder de steenbekleding op de oude dijk ligt, in de oeverdijk in module 3. Op deze manier gaan wij binnen het project duurzaam om met grondstromen.

Een volledig overzicht van de werkzaamheden en omleidingen vind je op onze website.

Dijkversterking centraal in item Zomertoer

De regionale omroep NH Nieuws bezocht tijdens de zomervakantie diverse campings in Noord-Holland. De Zomertoer-caravaan bereikte ook camping Zeevangshoeve in Edam, gelegen aan het Markermeer. Speciaal voor deze uitzending nam NH een item op over de versterking van de Markermeerdijken. Onze omgevingsmanager Herman van den Brink (foto) nam de crew van NH mee in de boot van Reddingsstation Warder en bezocht onder andere de buitendijkse werkbaan tussen Warder en Edam.

Het item kun je hier terugzien.

Make-over voor badhuis Scharwoude

Het oude, vervallen badhuis op het voorland in Scharwoude (module 3 van de dijkversterking) kreeg onlangs geheel belangeloos een make-over van de Hoornse kunstenaars Jaap Stiemer en Boxie. Het proces is hier in sneltreinvaart te zien.