LOONBEDRIJF KEES TROMP

“Onze jongens kunnen veel’’

De Alliantie Markermeerdijken vindt het belangrijk om regionale midden- en kleinbedrijven (mkb) bij het dijkversterkingsproject te betrekken. Denk aan lokale (onder)aannemers, horecaondernemingen en leveranciers van machines, apparatuur en diensten. Deze editie: Loonbedrijf Kees Tromp, een begrip in Waterland, zowel bij aannemers als bij particulieren.

Kees Tromp, dat klinkt als een familiebedrijf. Klopt dat? “Nou…officieel niet, ik heb het bedrijf zelf opgericht. Maar het voelt wél als een familiebedrijf. Ik ben enorm trots op onze groep gemotiveerde medewerkers. We zijn met zestien personen en er is weinig verloop. De jongens kunnen veel en krijgen van mij ook de ruimte. Dat voel je toch terug in de sfeer. Die is altijd goed, ook met de mensen voor wie we werken.”

Wat doet een loonbedrijf zoal? “We houden de zandbanen nat en egaal, verrijden grond en zand, we assisteren bij klussen… eigenlijk te veel om op te noemen. We hebben graafmachines, tractoren, shovels, kiepwagens, waterwagens, noem maar op.”

Hoe kwam de Alliantie bij jullie terecht? “We hebben in dit gebied een goede naamsbekendheid. We zitten in Zuiderwoude: dicht bij het project. Zo kun je snel schakelen. Verder denk ik dat zo’n project je ook gegund wordt op de persoon: ik ben vrij direct en zorg ervoor dat afspraken worden nagekomen. Ik denk ook altijd graag mee. We hebben een goede klik met de uitvoerders en andere onderaannemers van de Alliantie.”

Hebben jullie veel werk aan deze klus? “Gemiddeld zijn er per week vier of vijf man mee bezig.”

Mooi voor de bedrijfscontinïteit, toch? “Zo denk ik eigenlijk niet. Onze planningen zijn kort, een maandplanning is al heel wat. Er wordt in dit werk heel snel geschakeld, dat hoort erbij. Maar het werk loopt nog wel een aantal jaren door, heb ik begrepen.”

Wat vind je zelf van het project? “Interessant om betrokken te zijn bij zo’n mooi project dat impact heeft op je eigen omgeving. Keerzijde is wel dat mensen die in de buurt van het werk wonen mijn nummer altijd weten te vinden voor vragen: of ik, als ik toch bezig ben, even hun zwemtrap voor ze kan weghalen, bijvoorbeeld. Of dat ik iets kan vertellen over het vervolg van het project. Daarvoor verwijs ik door naar de Alliantie. Maar ze mogen me altijd bellen voor het plaatsen van beschoeiingen of het ophogen van hun tuin. Want dat doen we óók gewoon nog.”

Foto: Ed Lonnee